maandag 9 februari 2009

Torres Del Paine

Een driepersoonstentje, veel te dunne matjes en slaapzak, een gasvuurtje, spaghetti en poedersoepkes voor 6 dagen (we waren wel den Thijs zijne lintworm vergeten ,-) ), een goede kaart, een proper onderbroekske en stevige stappers is al wat we nodig hebben voor een stevige zesdaagje trekking in Torres Del Paine (de torens van de Paine, of misschien na zes dagen, de Torres del PAIN).


Water drinken we uit de vele bergriviertjes, ons wassen doen we daar ook (liefst in deze volgorde, en OK, het water is zo koud dat we het houden bij kattewaskes). Zes dagen back to basics, stevig stappen in een van wat ´s werelds mooiste Nationale Parken genoemd wordt.




We doen een W-vormig circuit, in totaal iets meer dan 120 km, enkele serieuze kuitenbijters incluis, dat ons brengt naar de indrukwekkende torens, de Grey-gletsjer, ontelbare gletsjermeren en weidse landschappen. We slapen op de gratis campings, die vaak ook langer stappen zijn dan de "luxe"bergstations, maar waar je ook het gevoel hebt nog dichter bij de natuur te zijn.

Na zes dagen en vijf nachten, 120 km in de benen, zijn we inderdaad een met de natuur geworden. Onze voeten stinken harder dan een paardenstront (plaats gegarandeerd in de bus op de terugweg), de mannen hebben een goeie baard (de ene al meer dan de andere), en de vermoeidheid maakt dat sommigen er meer uitzien als een Aziaatje dan een Europeaantje, tot groot jolijt van de jongens :-)


Het was een prachtige trektocht, een beetje afzien soms maar dat hoort erbij, en eens terug in de "bewoonde wereld" lijken alle vertrouwde zaken zoals een warme douche en een zacht bed, een bord met een lap vlees en groenten, plots geschenken uit de hemel.



Moeke en Voke Verheyen zijn ondertussen ook 50 jaar getrouwd (olee olaa), en hoe jammer we het ook vonden dat we niet op het feest konden aanwezig zijn, we hadden geen betere plaats kunnen bedenken waar we die dag in evenveel schoonheid konden doorbrengen.


We zakken af naar "El Fin Del Mundo", Ushuaia, terug over de grens naar Argentiniƫ. Klik hier voor het vervolg.

1 opmerking:

Nathalie zei

super super super de pupper!
wat een ogen goele inderdaad! ik dacht eerst dat er een beestje zich op je had verlekkerd ofzo... hihi
merci voor de geweldige sokkenfoto! dat verdiend een centje!
leuke verslagen trouwens!